Αναρωτιέστε πώς να γίνετε εξυπνότεροι; 10 εύκολοι τρόποι για να ξεκινήσετε

0
Αναρωτιέστε πώς να γίνετε εξυπνότεροι;  10 εύκολοι τρόποι για να ξεκινήσετε

Πάντα αναζητώ απαντήσεις στη συχνή ερώτηση: πώς να γίνω πιο έξυπνος. Όχι, δεν είναι από τη σκοπιά της ματαιοδοξίας, αλλά περισσότερο από την αναζήτηση των πραγμάτων που με κάνουν να νιώθω ζωντανή και ολοκληρωμένη. Τώρα, λίγα χρόνια μακριά από τα 30, έχω *κυρίως* απομακρυνθεί από τη νοοτροπία ότι πρέπει να τσεκάρω ένα σωρό αυθαίρετα ορόσημα και αντ‘ αυτού ψάχνω τρόπους να εμφυσήσω κάθε μέρα λίγη περισσότερη απορία και περιέργεια σε κάθε στροφή.

Θυμάμαι όταν αποφοίτησα από το κολέγιο, ο κεντρικός ομιλητής μας είπε, «Δεν τελειώσατε με τη μάθηση. Σου δόθηκε μόνο το εργαλεία με το οποίο να μαθαίνεις. Τώρα είναι στο χέρι σας να τα χρησιμοποιήσετε και να συνεχίσετε τη δική σας εκπαίδευση από εδώ». Είχε δίκιο και η ιδέα μου αντηχούσε όχι μόνο εκείνη τη στιγμή αλλά κάθε μέρα έκτοτε.

Επιλεγμένη εικόνα από Sara Prince.

Εικόνα από Φωτογραφία Belathée

Φαίνεται ότι η συνεχής εκπαίδευση συχνά ωθείται στην άκρη στην ενήλικη ζωή (ειδικά όταν εργάζεστε σε μια απαιτητική δουλειά ή φροντίζετε απαιτητικά νήπια). Αλλά κοιτάζοντας την ιδέα της ευεξίας στο σύνολό της, αυτό που τροφοδοτούμε το μυαλό μας είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που τροφοδοτούμε το σώμα μας. Τα καλά νέα είναι ότι η εύρεση υγιεινής τροφής για τον εγκέφαλο είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι φαίνεται — στην πραγματικότητα, είναι παντού γύρω μας.

Έχοντας κατά νου αυτή την αλήθεια, συγκέντρωσα 10 ιδέες για να τονώσετε τον εγκέφαλό σας και να φωτίσετε την προοπτική σας. Παρακάτω υπάρχουν εργασίες και εμπνευσμένες υποχρεώσεις που θα αμφισβητήσουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπεις και κινείσαι στον κόσμο και θα σε αφήσουν με δέος καθόλου που πρέπει να μάθεις.

Αναρωτιέστε πώς να γίνετε εξυπνότεροι; Αυτές οι 10 ιδέες θα τροφοδοτήσουν τη διάνοιά σας και θα τροφοδοτήσουν την έμπνευσή σας

Εικόνα από Μισέλ Νας

Συμμετέχετε σε συνομιλίες βασισμένες σε ιδέες

Αν και δεν είμαι ποτέ από τους ανθρώπους που υποτιμούν το πώς οι άλλοι επιλέγουν να περάσουν τη ζωή τους, υπάρχει μια φράση της Eleanor Roosevelt που μου έχει κολλήσει από τότε που την άκουσα για πρώτη φορά πριν από χρόνια: «Τα σπουδαία μυαλά συζητούν ιδέες. Τα μέσα μυαλά συζητούν γεγονότα. Τα μικρά μυαλά συζητούν τους ανθρώπους». Αν και το κουτσομπολιό είναι υπέροχο και διασκεδαστικό να επιδίδεται κάθε τόσο, διαπιστώνω ότι οι πιο ικανοποιητικές και ευνοϊκές συζητήσεις μου συμβαίνουν όταν σκέφτομαι βιβλία, ταινίες ή άρθρα με φίλους. Από εκεί, η συνομιλία εξελίσσεται φυσικά και αρχίζει να διαμορφώνεται γύρω από ένα κεντρικό θέμα.

Κάνοντας αυτό, όχι μόνο συνδέομαι βαθύτερα με αγαπημένα πρόσωπα και αποκτώ εικόνα για την προοπτική τους, αλλά φτάνω και έξω από τον εαυτό μου, ανοίγοντας το μυαλό μου στις δυνατότητες που βρίσκονται πέρα ​​από την εμπειρία μου. Πάντα αφήνω αυτές τις συζητήσεις με περισσότερες ερωτήσεις, αλλά έμαθα εδώ και πολύ καιρό ότι αν και οι απαντήσεις μπορούν να δώσουν οριστικούς, συγκεκριμένους ορισμούς, όταν νέες ερωτήσεις και περιέργειες εμφανίζονται στο μυαλό μας, συνεχίζουμε να αναζητούμε έμπνευση σε κάθε βήμα.

Παρακολουθήστε ένα παιχνίδι

Αν κάπου στην πορεία αποφασίσατε ότι δεν είστε «άνθρωπος του θεάτρου», σας προκαλώ να δώσετε άλλη μια ευκαιρία σε μια ζωντανή παραγωγή. Οι κωμωδίες μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό σημείο εισόδου στον κόσμο του θεάτρου και η σύλληψη ενός έργου διεγείρει τον εγκέφαλό σας με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Είναι μια εμπειρία που μοιράζεσαι με τους ερμηνευτές και σε συνδέει και με τους συναδέλφους σου.

Ενώ το Μπρόντγουεϊ σας προσφέρει μια καλλιτεχνική εμπειρία που θα πρέπει να τη δουν όλοι μια φορά στη ζωή Χάμιλτον, οι περισσότερες πόλεις προσφέρουν τοπικές παραγωγές που συναγωνίζονται την ποιότητα αυτών των μεγαλύτερων, επαγγελματικών παραστάσεων. Ένα από τα σημαντικότερα προνόμια της ζωής σε μια πόλη όπως το Όστιν είναι η πρόσβαση στην απίστευτη σειρά παραγωγών που συμβαίνουν στο Το Μακρύ Κέντρο. Ελέγξτε τους ολόκληρη η σεζόν των εκδηλώσεων που αναφέρονται εδώ!

Εγώμάγος από Τιλ Τόμσεν

Δημιουργήστε μια ημερήσια λίστα «για ανάγνωση».

Από τότε που πήρα τον πρώτο μου υπολογιστή στο λύκειο, έχω επιμεληθεί μια λίστα «για να διαβάσω» την οποία παρακολουθώ συνήθως κάθε πρωί ενώ πίνω τον καφέ μου. Είναι γεμάτο ιστολόγια, όμορφες τοποθεσίες (όπως αυτή που διαβάζετε τώρα!) και πηγές ειδήσεων που όχι μόνο καλύπτουν τις μεγάλες ιστορίες της ημέρας, αλλά βυθίζονται βαθιά σε νέες έρευνες, μελέτες και ευρήματα που με αφήνουν έκπληκτο όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε.

Αφιερώστε λίγο χρόνο σκόπιμα κάνοντας κύλιση στο διαδίκτυο και εντοπίζοντας τους ιστότοπους που σας έχουν απήχηση. Και αν θέλετε οι ιδέες ή η έμπνευση της ημέρας να σταλούν απευθείας στα εισερχόμενά σας, εγγραφείτε σε μερικά από τα αγαπημένα μας ενημερωτικά δελτία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δείτε μια ξένη ταινία

Μόλις μπείτε στον ευρύ κόσμο των ξένων ταινιών, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε τις ταινίες του Χόλιγουντ και τις υπερπαραγωγές με νέο πρίσμα. Το να διευρύνεις το μυαλό σου μέσω ξένων ταινιών είναι κάτι περισσότερο από την απλή ανάγνωση υπότιτλων—βιώνεις μια ιστορία που λέγεται από διαφορετική πολιτιστική άποψη. Οι ξένες ταινίες μπορούν να σας εκπλήξουν, να σας σοκάρουν και να τονώσουν το μυαλό σας με τρόπο που δεν το κάνουν οι περισσότερες ταινίες του Χόλιγουντ.

Εικόνα από Μισέλ Νας

Πάρτε ένα καλό βιβλίο (ή δύο)

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ανάγνωση διεγείρει το μυαλό και ενώ μου αρέσει να ψάχνω στο Διαδίκτυο για νέες ιδέες και αλλαγές προοπτικών που αλλάζουν το παιχνίδι (βλ. παραπάνω), δεν υπάρχει τίποτα σαν να ανοίγεις και να βυθίζεσαι πλήρως σε ένα νέο βιβλίο. Και τα καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να ξεκινήσετε το ταξίδι ανάγνωσης από την αρχή του καλοκαιριού. Ρίξτε μια ματιά στον αγαπημένο μας συγγραφέα που πρέπει να σηκώσετε—και ποιον δεν θα μπορείτε να καταγγείλετε.

Ξεκινήστε να μαθαίνετε μια δεύτερη γλώσσα

Η εκμάθηση μιας άλλης γλώσσας δεν είναι απλώς μια καλή άσκηση για τον εγκέφαλό σας, είναι επίσης ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εμβαθύνετε στις αξίες και τις προοπτικές μιας άλλης κουλτούρας. Οι βαθιές ιδέες ενός τόπου συχνά αποκαλύπτονται μέσα από τα λόγια του. Χρησιμοποιώ το Rosetta Stone για να μάθω ισπανικά εδώ και λίγο καιρό και τα συχνά ταξίδια μου στο Μεξικό γίνονται πλουσιότερα και πιο ουσιαστικά λόγω της γλώσσας.

Και ενώ δεν το έχω χρησιμοποιήσει ο ίδιος, όλοι γύρω μου έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για το πόσο αποτελεσματικό και εύκολο είναι να μάθεις μια νέα γλώσσα στο Duolingo. Όποιο μέσο εισόδου και αν επιλέξετε, εμπιστευτείτε τη διαδικασία—μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά θα εκπλαγείτε από το πόσο γρήγορα θα το παραλάβετε.

Ακούστε ένα υπέροχο Podcast

αγαπώ ακούγοντας podcast στο αυτοκίνητο και ακόμη και στο κρεβάτι το βράδυ—είναι ένα ωραίο διάλειμμα από την παρακολούθηση οθονών όλη την ημέρα. Έχω κολλήσει στη σειρά του Stephen West Φιλοσοφήστε αυτό!, που καλύπτει τη φιλοσοφική σκέψη από τους Προσωκρατικούς μέχρι σήμερα. Αλλά πιστέψτε ότι δεν υπάρχει πραγματικά τέλος σε όλα τα υπέροχα podcast εκεί έξω. Για τα αγαπημένα μας, ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις επιλογές που είναι προσανατολισμένες στην καριέρα, τα επεισόδια που προσφέρουν όλες τις καλύτερες συμβουλές για γονείς και αυτά τα podcast που θα κάνουν δύσκολο (re: αδύνατο) να πατήσετε την παύση.

Επίσκεψη σε μουσείο

Μια απογευματινή επίσκεψη σε ένα τοπικό μουσείο είναι ένας από τους πιο γρήγορους και ευκολότερους τρόπους για να ανανεώσετε το μυαλό σας. Προκαλέστε τον εαυτό σας να ξεφύγει από τη ζώνη άνεσής σας – χτυπήστε την πτέρυγα των αρχαίων τεχνουργημάτων, αν είστε συνήθως στη μεταμοντέρνα τέχνη. Επισκεφτείτε ένα ιστορικό μουσείο αν πηγαίνετε συνήθως σε μουσεία τέχνης. Πιάσε έναν φίλο να πάει μαζί σου. Σας εγγυώμαι ότι θα έχετε πολλά να μιλήσετε.

Δείτε ένα Ντοκιμαντέρ

Μπορείτε να πιστέψετε ότι μια φορά κι έναν καιρό οι περισσότεροι εξίσωναν τον όρο ντοκυμαντέρ με βαρετό? Ευτυχώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν πιάσει αυτό το συναρπαστικό είδος και τώρα μπορείτε να περιηγηθείτε σε πολλά εξαιρετικά ντοκιμαντέρ στο Netflix, το Hulu και το HBO Max (ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα ροής στην οποία είστε επί του παρόντος μερικοί). Μάθετε κάτι νέο συντονίζοντας ένα από τα καλύτερα νέα ντοκιμαντέρ.

Βουρτσίστε τη γεωγραφία σας

Είμαι εθισμένος στη χρήση την εφαρμογή Brainscape για τη γεωγραφία. Είναι ένας πραγματικά αποτελεσματικός τρόπος για να μάθετε και να θυμάστε τα έθνη. Μπορώ τώρα να ισχυριστώ ότι ξέρω ποιες δύο χώρες βρίσκονται ανάμεσα στο Βιετνάμ και την Ταϊλάνδη… μπορείτε;

Αυτή η ανάρτηση δημοσιεύθηκε αρχικά στις 30 Ιουνίου 2019 και έκτοτε έχει ενημερωθεί.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar