Αλληλεπίδραση μαθητή με δημοφιλή μουσική: κριτική εφαρμογής Solfeg.io – Ανάρτηση επισκέπτη από το Solfeg.io

0
Αλληλεπίδραση μαθητή με δημοφιλή μουσική: κριτική εφαρμογής Solfeg.io – Ανάρτηση επισκέπτη από το Solfeg.io

Γιατί έχει σημασία η δημοφιλής μουσική;

Παρακαλούν οι μαθητές σας να παίξουν τραγούδια από καλλιτέχνες όπως η Dua Lipa, η Olivia Rodrigo, η Billie Eilish και ο Justin Bieber; Φυσικά και το κάνουν! Ωστόσο, ένας δάσκαλος μουσικής που έχει προγραμματίσει όλα τα μαθήματά του, έχει ελεγχθεί η εργασία των μαθητών και γνωρίζει όλα τα Top 40 τραγούδια, τους νεότερους viral καλλιτέχνες και τις τάσεις του TikTok μοιάζουν περισσότερο με μυθικό πλάσμα παρά με πραγματικότητα. Και, μην κάνετε λάθος, δεν υπάρχει καμία κρίση εδώ – πιθανότατα θα απαιτούσε ένα μεγάλο κομμάτι του ύπνου σας για να έχετε όλα αυτά. Ωστόσο, οι μαθητές τείνουν να είναι πιο αφοσιωμένοι όταν έχουν την ευκαιρία να μάθουν δημοφιλή μουσική.

Μάλιστα, το 2012 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο από τον Dave Wish, ιδρυτή και εκτελεστικό διευθυντή του Little Kids Rock, στο οποίο εξηγεί γιατί η παραδοσιακή προσέγγιση της μουσικής εκπαίδευσης συχνά αφαιρείται από το τι θα απολάμβαναν να μαθαίνουν οι μαθητές και τι τους εμπνέει. Αυτός γράφει:

«Ως παιδί, βίωσα τη διάσταση ανάμεσα στη μουσική έξω και μέσα στο σχολείο με έναν πολύ προσωπικό τρόπο. Η μουσική που απολάμβανα με τους συνομηλίκους μου και την οικογένειά μου προερχόταν σχεδόν εξ ολοκλήρου από πηγές ροκ, πανκ, χέβι μέταλ και ποπ. Ήμασταν ενθουσιώδεις και παθιασμένοι ακροατές. Ωστόσο, ως μαθητής μουσικής σε δημόσιο σχολείο τη δεκαετία του εβδομήντα και του ογδόντα, η μουσική που αγαπούσαμε η κοινότητά μου και εγώ και με την οποία ήμασταν ουσιαστικά και αυθεντικά συνδεδεμένοι δεν υπήρχε πουθενά στο σχολείο μου». Dave Wish, ιδρυτής και εκτελεστικός διευθυντής της Little Kids Rock

Αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα! Η μουσική που διδάσκεται στα σχολεία και ακόμη και τα ιδιαίτερα μαθήματα μπορεί να μην απασχολούν πάντα έναν σύγχρονο μαθητή που προτιμά να ακούει μουσικές κορυφές TIK TOK. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για αυτό;

Θέλω να σας ενθαρρύνω να δοκιμάσετε νέες προσεγγίσεις – να ενσωματώσετε δημοφιλή τραγούδια που αγαπούν οι μαθητές. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφαρμογές όπως Solfeg.io που μιλούν τη γλώσσα τους και χτίζουν τη δική τους αυτοπεποίθηση. Φυσικά, υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές στην αυτομάθηση, αλλά σήμερα θέλω να σας πω περισσότερα για την εφαρμογή Solfeg.io, καθώς έχουν δημοφιλή τραγούδια για σχολεία και μια καλή γκάμα ιδεών για δραστηριότητες.

Τι είναι η εφαρμογή Solfeg.io και πώς μπορώ να τη χρησιμοποιήσω στα μαθήματα μουσικής μου;

Solfeg.io είναι λογισμικό ζωντανής μουσικής για αναπαραγωγή και μια σουίτα μαθημάτων με δεκάδες δημοφιλή τραγούδια.

Με αυτό, οι καθηγητές μουσικής μπορούν να μυήσουν τους μαθητές θεωρία μουσικής, ιστορία, κιθάρα, μικρή κιθάρα, κρούσηκαι περισσότερο. Όλα τα τραγούδια έχουν απλοποιηθεί για σχολική χρήση και έχουν ασφαλείς στίχους.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους δασκάλους να καθοδηγούν πιο ελκυστικά, πρακτικά, πρακτικά μαθήματα σε όλα τα επίπεδα της τάξης στο διαδίκτυο και αυτοπροσώπως. Η εισαγωγή της μουσικής μέσα από δημοφιλή τραγούδια είναι ένας πραγματικά αποτελεσματικός τρόπος για να ενθουσιάσετε τους μαθητές σχετικά με τη μάθηση. Η μελέτη της μουσικής πρέπει να είναι διασκεδαστική και ευτυχώς το Solfeg.io είναι ένα από τα εργαλεία που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν διασκεδαστικό να μαθαίνουν οι μαθητές και να διδάσκουν ευκολότερο για τους δασκάλους.

Είναι εξαιρετικό τόσο για διαδικτυακή, προσωπική όσο και για υβριδική διδασκαλία. Εξάλλου, φτιάχτηκε για να μαθαίνει ο καθένας όπου κι αν βρίσκεται.

Η εφαρμογή, η οποία προσφέρει μια δωρεάν έκδοση, έχει ελκυστικό σχεδιασμό με διακριτικά κινούμενα σχέδια που μετακινούνται στην οθόνη. Το Solfeg.io είναι ένα αντίδοτο στη σύγχρονη εποχή. Πηγαίνει πέρα ​​από την απλή εκμάθηση και αναπαραγωγή τραγουδιών και δημιουργεί μια πρακτική ατμόσφαιρα στην τάξη όπου οι μαθητές μπορούν να αισθάνονται ότι ακούγονται και ακούγονται.

Solfeg.io – Εμπνέει εκατομμύρια να μάθουν και να εξασκηθούν στη μουσική:

Διαθέτει όλα τα βασικά χαρακτηριστικά και πολλά άλλα, επομένως δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να μεταβείτε ανάμεσα σε βίντεο YouTube ή να εκτυπώσετε φύλλα μουσικής. Εδώ είναι η λίστα με τα κορυφαία στοιχεία μου:

Νούμερο 1: Βιβλιοθήκη τραγουδιών με τα πιο πρόσφατα τραγούδια TikTok και Spotify

Τώρα ας μιλήσουμε για τα τραγούδια. Όταν δημιουργείτε την εφαρμογή μουσικής εκπαίδευσης επόμενης γενιάς, πρέπει να νοιάζεστε για το περιεχόμενο. Η βιβλιοθήκη τραγουδιών τους είναι πραγματικά καλά επιμελημένη, η ομάδα σαρώνει συνεχώς τα τσαρτ του Spotify και το TikTok για να κυκλοφορήσει τραγούδια που έχουν απήχηση στο πλήθος. Επιπλέον, η ποιότητα παραγωγής κάθε κομματιού είναι κορυφαία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μπορείτε να κάνετε σίγαση σε οποιοδήποτε από τα backing κομμάτια για να συμμετάσχετε στο συγκρότημα ή να εξασκηθείτε αποτελεσματικά μεμονωμένα.

 • Ήχος εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας
 • Pop, Jazz, Rock, Classics, HipHop
 • Τα τελευταία τραγούδια που κυκλοφορούν κάθε εβδομάδα
 • Απλοποιημένη για σχολική χρήση
 • Ασφαλείς στίχοι χωρίς βρισιές
 • Φιλτράρισμα κατά επίπεδα, συγχορδίες και ρυθμό
 • 100% νομικό περιεχόμενο
 • Μπορείτε να εξερευνήσετε τα τραγούδια εδώ

Νούμερο 2: Διαδραστικό παιχνίδι μαζί

Το πραγματικό μυστικό του όπλο είναι το μοναδικό του πρόγραμμα αναπαραγωγής που κάνει τη διδασκαλία οποιουδήποτε μουσικού θέματος απλή και συναρπαστική. Ο παίκτης χωρίζει κάθε τραγούδι σε τμήματα κρουστών, συγχορδίες και μια μελωδία για πιάνο/φωνητική για να ακολουθήσουν οι μαθητές.

 • Σημειογραφία για μελωδία, συγχορδίες και ρυθμό
 • Φωνητικά – οι δάσκαλοι μπορούν να σώσουν τη φωνή τους
 • Βουβά ή σόλο φωνητικά και όργανα
 • Εικαστικά για πιάνο, κιθάρα, γιουκαλίλι & μπάσο
 • Αλλαγή ταχύτητας για ευκολότερη εκμάθηση
 • Βρόχος τομής και αλλαγή βήματος

Συγχορδίες γιουκαλίλι Vance Joy Riptide – μάθετε και παίξτε:

Νούμερο 3: Κουίζ που ενισχύουν τις δεξιότητες των μαθητών

Αυτά είναι σύντομα διαδραστικά κουίζ διάρκειας 10-15 λεπτών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διασκεδαστικές ασκήσεις στην τάξη, τεστ γνώσεων των μαθητών και εργασίες στο σπίτι. Καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συνδέονται με ένα τραγούδι και αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε κουίζ περιλαμβάνει μια πρακτική άσκηση.

 • Κουίζ για τη μουσική θεωρία και ιστορία
 • Σχετικά θέματα όπως σύγχρονες καριέρες
 • Αξιολόγηση βαθμολογίας
 • Αυτόματη κάλυψη γνωστικών κενών
 • Τεχνητή νοημοσύνη καθοδηγούμενη μάθηση
 • Gamified εμπειρία

Τι είναι τα κουίζ Solfeg.io;

Νούμερο 4: Πόροι & Σχέδια Μαθήματος

Φανταστείτε αυτό, είστε εξαντλημένοι ένα πρωί και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μάθημα θεωρίας/κιθάρας/φωνητικής που ο μαθητής σας δεν μισεί. Ακούγεται πάρα πολύ για να ρωτήσω, σωστά; Λανθασμένος!

Για να προγραμματίσουν ένα μάθημα, οι δάσκαλοι μπορούν να επιλέξουν οποιοδήποτε από τα δωρεάν σχέδια μαθημάτων Solfeg.io με δεκάδες ψηφιακές παρουσιάσεις και δραστηριότητες που καλύπτουν θέματα από τη θεωρία της μουσικής έως την παραγωγή μουσικής.

 • Αντιστοίχιση γενικών προτύπων σε ΗΠΑ, Καναδά, Ηνωμένο Βασίλειο, Ευρώπη, Αυστραλία
 • Κάθε σχέδιο δένει σε ένα τραγούδι
 • Ιδέες για δραστηριότητες
 • Διαδικτυακά σχέδια μαθημάτων
 • Αίθουσα διδασκαλίας σχέδια μαθήματος

Νούμερο 5: Στατιστικά στοιχεία προόδου μαθητών

Θέλετε να δείτε τους μαθητές σας να κάνουν εξάσκηση στο σπίτι ή πρέπει να μεταβείτε στη διαδικτυακή διδασκαλία;

Οι δάσκαλοι μπορούν να προσκαλέσουν μαθητές στην πλατφόρμα Solfeg.io χρησιμοποιώντας τον μοναδικό σύνδεσμο πρόσκλησης. Με την πρόσβαση, οι μαθητές σας μπορούν να συνδεθούν χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε συσκευή. Από τις σχολικές συσκευές μέχρι τους δικούς τους υπολογιστές. Αυτό είναι εξαιρετικό για ομαδική εργασία, για την εκτέλεση διαδικτυακών μαθημάτων και για την ανάθεση εργασιών στο σπίτι.

Με προηγμένα στατιστικά στοιχεία μαθητών, οι δάσκαλοι μπορούν να αξιολογήσουν πόσο καλά προχωρούν οι μαθητές εξετάζοντας το επίπεδο δυσκολίας του κουίζ και το ποσοστό ολοκλήρωσης. Ο χρόνος παιχνιδιού και άλλες λεπτομέρειες θα σας δώσουν μια γενική κατανόηση της δέσμευσης, των ενδιαφερόντων και της δραστηριότητας των μαθητών.

 • Συνολικοί δείκτες δραστηριότητας
 • Ατομικές βαθμολογίες κουίζ
 • Αξιολογήστε τις ηχογραφήσεις των μαθητών
 • Απεριόριστος αριθμός μαθητών

Επισκόπηση στατιστικών μαθητών:

Τι λένε οι χρήστες του Solfeg.io για αυτό;

„Το Solfeg.io είναι ένας φανταστικός τρόπος για να ενσωματώσετε με επιτυχία μια τεράστια γκάμα μουσικής στη διδασκαλία σας με έναν διαδραστικό και συναρπαστικό τρόπο“ – Danielle Mitton, Ramco Primary School, Αυστραλία

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ – Solfeg.io εξώφυλλο του HIGH HOPES από τον PANIC! ΣΤΗΝ ΝΤΙΣΚΟ, Feat. Μαρλέν Μεντόζα:

Θα μπορούσαν οι μαθητές να το χρησιμοποιήσουν για να μάθουν στο σπίτι;

Ναί! Όταν τελειώνει η σχολική χρονιά, η μουσική δεν χρειάζεται να σταματήσει. Μπορούμε να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να συνεχίσουν να μαθαίνουν και, το πιο σημαντικό, να απολαμβάνουν να μαθαίνουν μουσική και το καλοκαίρι.

Οι μαθητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το εφαρμογή για αυτομάθηση. Μπορούν να έχουν πρόσβαση σε τραγούδια στο σπίτι ή να χρησιμοποιήσουν τα καθοδηγούμενα σεμινάρια για να μάθουν μόνοι τους κιθάρα, γιουκαλίλι ή πιάνο. Η εφαρμογή, η οποία προσφέρει τις πρώτες δύο συνεδρίες δωρεάν και μια συνδρομή στη συνέχεια, έχει ελκυστικό σχεδιασμό με διακριτικά κινούμενα σχέδια για να σας εισάγει στις συγχορδίες και τις νέες τεχνικές ενός τραγουδιού.

Εδώ είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά:

 • Βιβλιοθήκη τραγουδιών με τα πιο πρόσφατα τραγούδια TikTok και Spotify – νέο τραγούδι κυκλοφορεί κάθε εβδομάδα!
 • Ένας δέκτης τόσο για κιθάρα όσο και για γιουκαλίλι
 • Αναγνώριση χορδών με άμεση ανατροφοδότηση
 • Διαδραστική συγχορδία και βασικός παίκτης για όλα τα τραγούδια (TABS)
 • Καθοδηγούμενα εκπαιδευτικά βίντεο
 • Εβδομαδιαίες ασκήσεις
 • Παρακολούθηση προόδου – ορίστε τον στόχο σας για το πόσο συχνά θα θέλατε να εξασκείτε και να λαμβάνετε υπενθυμίσεις

Για να ξεκινήσετε, προτείνω να κάνετε check out Solfeg.io για σχολεία.

συμπέρασμα

Για να εμπνεύσει περισσότερα παιδιά να εξασκηθούν στη μουσική, ο κόσμος χρειάζεται παθιασμένους δασκάλους μουσικής όπως εσείς (σας ευχαριστούμε που είστε εσείς!), δημοφιλή τραγούδια που αγαπούν και θέλουν να μάθουν οι μαθητές (το Solfeg.io σας έχει καλύψει εκεί!) και τεχνολογία που είναι διασκεδαστική και ελκυστικό για τους μαθητές και για εσάς.

­

Ας αρχίσουμε να παίζουμε!


Solfeg.io είναι ο νεότερος διαφημιστής μας εδώ στο Ιστολόγιο Music Matters, και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή της στην διαδικτυακή κοινότητα μουσικής εκπαίδευσης! Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να προωθήσετε την εταιρεία, την εκδήλωση ή το προϊόν σας, απλώς στείλτε μας ένα e-mail και θα σας ενημερώσουμε για τα διαφημιστικά μας πακέτα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar